De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
PNC
Stille waters in Limburg doorgronden

Doe mee

Secundaire scholen

Voor secundaire scholen is een programma voor de 2de en 3de graad uitgewerkt. Neem contact op met het provinciaal Natuurcentrum om een project te boeken.

Hoge scholen en universiteiten

Nog aanvullen.

Vrijwilligers

Nog aanvullen.

Limburgers

Wil je aan de slag voor de Limburgse poelen, vennen, vijvers? Of wil je weten hoe het met jouw vijver gesteld is? Doe dan mee met het onderzoeksproject "Stille waters doorgronden".

Breed onderzoek

Stille waters doorgronden is een breed gedragen wetenschappelijk onderzoek. Dit onderzoek wil Limburgse waterelementen in kaart brengen en hun kwaliteit onderzoeken en verbeteren. Wetenschappers, burgers en scholen zullen daarbij hand in hand werken en gegevens verzamelen en analyseren.

Wil jij ook meedoen?

Zeker doen! Elk stille water telt. Met enkele tests leer je bij over het leven in je eigen vijver. Het leuke is dat je niet alleen bent. Je maakt deel uit van een heel netwerk en je kunt je resultaten delen met anderen.

Meer informatie

Wil jij meedoen? Neem contact op met projectverantwoordelijke Katrien Hendrickx via e-mail Katrien.Hendrickx@limburg.be of schriftelijk via

Provinciaal Natuurcentrum
t.a.v. Katrien Hendrickx
Craenevenne 86
B-3600 Genk


Dit project wordt gecoördineerd door het Provinciaal Natuurcentrum in samenwerking met PXL, UCLL, UHasselt, Natuurpunt, Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek, Limburgs Landschap en Regionaal Landschap Haspengouw en Voeren.