De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
PNC
Gestilleerde tekening met bloemen en gras

Studiedagen

Platform Openbaar Groen rond bermen in landbouwgebied

18 oktober vond in het Provinciaal Natuurcentrum een tweede studiedag rond Limburgse bermen plaats. De focus lag ditmaal op bermen in landbouwgebied.

Het programma omvatte uiteenlopende thema's: beheer van bermen, realisatie van 1 m-bermen binnen de ruilverkaveling Willebringen, relevante beheerovereenkomsten, de problematiek van waterinfiltratie.
Verder werd stilgestaan bij het onderhoud van onbevaarbare waterlopen en het project "De randenmaaier" dat focust op beekbermbeheer met als doelgroep de landbouwers.
Als afsluiter werd het tragewegenrecht toegelicht.

Deze presentaties kun je hier nalezen.

Een vernieuwde kijk op bermen

Een bermbeheer dat rekening houdt met dieren en planten was één van de programmapunten van de drukbezochte studiedag van 22 maart 2018 rond bermen in Bilzen. Die dag was er ook aandacht voor de voordelen van een ecologische maaier, nieuwe producten uit grasmaaisel en de bermpraktijk in Bilzen en Lanaken.

Deze presentaties kun je hier nalezen.

Nieuws

woensdag, 25 juli 2018
Bord langs de berm met info over het leven in de bermen
Om aan te tonen dat de Limburgse bermen meer zijn dan een afbakening van de weg, heeft het Provinciaal Natuurcentrum samen met experts in vijf gemeenten, waaronder Lanaken, onderzoek uitgevoerd...