De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
PNC
Limburg boomt

Limburg boomt

Bomen zijn van vitaal belang voor ons. Tot en met september 2017 vertellen we je waarom dit zo is met tal van leuke bomenacties.

Meer weten over bomen?

Schrijf je zeker in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks, tijdens de campagneperiode, een nieuwsbrief "boomdevol" bomenweetjes.

Maandelijkse bomenwandelingen

Het geweldige Limburgse bomenpatrimonium zetten we in de kijker met maandelijkse wandelingen onder begeleiding van de bomenwerkgroep van LIKONA. De bomen en hun verhaal staan hierbij centraal. Een must voor iedereen die van bomen en een frisse neus houdt. 

Meld jouw favoriete of merkwaardige boom

De bomenwerkgroep zoekt merkwaardige Limburgse bomen! Deze bomen vallen op door hun ouderdom, afmetingen, vorm, zeldzaamheid, locatie, functie, belang voor de biodiversiteit, geschiedenis of verhaal. Door merkwaardige bomen te lokaliseren en te bestuderen, kunnen ze beter beschermd worden.

Vandaar de warme oproep om jouw favoriete of merkwaardige bomen te melden. De leden van de bomenwerkgroep komen de gemelde bomen bekijken. Indien ze aan een aantal voorwaarden voldoen worden ze opgenomen in een Belgische databank.

Inspiratiegids voor het onderwijs

Speciaal voor het kleuter- en lager onderwijs is een inspiratiegids uitgeschreven. Deze laat toe om op een creatieve manier rond bomen en bos binnen en buiten de klas aan de slag te gaan.

Nieuws

woensdag, 12 juli 2017
Wandelaars luisteren naar de gids
9 juli kon een 10-tal bomenliefhebbers genieten van een mooie wandeling op het domein van Alden Biesen. Gezien de setting kon een streepje geschiedenis niet ontbreken. We leerden hoe de site evolueerde van...