De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
PNC
Vakantie! Je hebt nu meer tijd om echt te genieten van je tuin. De bloeiende borders, struiken, vruchtenbomen en groentetuin zijn een lust voor het oog én de maag. Als je goed kijkt, speelt er zich als het ware een documentaire van National Geographic af

Je tuin in de bloemetjes

dinsdag, 18 juli 2017

Vakantie! Je hebt nu meer tijd om echt te genieten van je tuin. De bloeiende borders, struiken, vruchtenbomen en groentetuin zijn een lust voor het oog én de maag. Als je goed kijkt, speelt er zich als het ware een documentaire van National Geographic af in je tuin. Een libel snort voorbij, vlinders en bijen bezoeken je bloemenborder, een eekhoorn spurt door de bomen, een merel zoekt voedsel voor zijn jongen.

Met enkele kleine ingrepen wordt je tuin een dierenparadijs. Die ingrepen hoeven niet per se groots te zijn. Graaf een kleine plastic bak in en creëer zo een waterpartij die weinig onderhoud vraagt. Of plant een lekkerbekkenhaag met spork, vlier, framboos of andere bessenstruik. Of lig wat meer in je hangmat en maai minder gras!

De campagne "Limburg wild van bijen" zette een aantal tips op een rij die van je tuin een echte Bed & Breakfast voor bijen en vlinders maken.

Foto: © Shutterstock

Nieuws op maat

Het overzicht van nieuws, door jou gekozen ...

Dit e-mailadres bestaat al. Je kunt jouw voorkeuren altijd aanpassen via jouw account.