De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
PNC
  • Start
  • Nieuws
  • Gemeentelijke natuurrapporten 2018 voorgesteld
Compilatie van beelden tijdens de persvoorstelling

Gemeentelijke natuurrapporten 2018 voorgesteld

woensdag, 28 februari 2018

Dat Limburg de groenste provincie is van Vlaanderen is algemeen bekend.

Zo blijkt dat 90 % van de Europese doelsoorten voor Vlaanderen in Limburg voorkomen. Volgens de bestemmingsplannen liggen 29 % van alle Vlaamse oppervlakte aan groengebieden in Limburg. 35,5 % van de Europees beschermde habitatrichtlijngebieden liggen in Limburg, terwijl de provincie maar 18 % van de totale oppervlakte uitmaakt. Voor vogelrichtlijngebieden loopt dit op tot 45 %.

“We wilden weten wat de term ‘groenste provincie’ en deze percentages nu voor de natuur zelf betekenen. Daarom heeft het Provinciaal Natuurcentrum (PNC) voor elke gemeente in Limburg een natuurrapport opgemaakt. Dit natuurrapport geeft de stand van zaken weer van de natuur in elke gemeente vanuit diverse invalshoeken”, zegt gedeputeerde van Leefmilieu en Natuur Ludwig Vandenhove.
“Ik wil nog maar eens een pleidooi houden dat Vlaanderen voor de verdeling van subsidies qua groen, natuur, etc. rekening zou houden met deze criteria. Dan zou Limburg ook eens bevoordeeld worden.”

De rapporten zijn voorgesteld op het politieke debat "Kansen voor natuur in Limburg" dat plaatsgevonden heeft op dinsdag 27 februari 2018 in Hasselt (campus Diepenbeek van de UHasselt).

Lees er meer over in het persbericht.

Nieuws op maat

Het overzicht van nieuws, door jou gekozen ...

Dit e-mailadres bestaat al. Je kunt jouw voorkeuren altijd aanpassen via jouw account.
  • Start
  • Nieuws
  • Gemeentelijke natuurrapporten 2018 voorgesteld