De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
PNC
  • Start
  • Nieuws
  • Freinet on the MOVE (Genk) stelt "Groene speelplaats" voor op Buitenlesdag
Gedeputeerde Vandenhove op bezoek in de school

Freinet on the MOVE (Genk) stelt "Groene speelplaats" voor op Buitenlesdag

vrijdag, 27 april 2018

Op donderdag 26 april 2018 sloot Freinet on the MOVE (Ijzersteenweg 10 in Genk) officieel hun vergroeningsproject af en stelden zij samen met de betrokken partners hun "Groene speelplaats" voor.

"In mei 2016 diende de school hun vergroeningsdossier in bij de provincie Limburg. Het plan van de speelplaats voor meer biodiversiteit, speel- en leernatuur werd goedgekeurd in september 2016 en een klimaatsubsidie van 7.593,18 euro werd toegekend", zegt gedeputeerde van Leefmilieu en Natuur Ludwig Vandenhove.

"In samenwerking met onze leerlingen, de MOS-werkgroep, de hulp van de ouders, de provincie Limburg, het Regionaal Landschap Kempen en Maasland en Natuurpunt zetten we de werken verder en streven we ernaar het droomplan verder te realiseren en te onderhouden", aldus directeur Carmen Janssen.

Niet toevallig werd de opening vandaag 26 april 2018 gehouden, de tweede MOS "Buitenlesdag" die in heel Vlaanderen georganiseerd. Ook in Limburg was het enthousiasme groot.
De provincie Limburg stond immers mee aan de wieg van de MOS-scholen en er namen zo’n 17 Limburgse MOS-scholen, verspreid over de ganse provincie en over alle netten, enthousiast deel.

Lees er meer over in het persbericht.

Nieuws op maat

Het overzicht van nieuws, door jou gekozen ...

Dit e-mailadres bestaat al. Je kunt jouw voorkeuren altijd aanpassen via jouw account.
  • Start
  • Nieuws
  • Freinet on the MOVE (Genk) stelt "Groene speelplaats" voor op Buitenlesdag