De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
PNC
  • Start
  • Nieuws
  • Actief najaar voor de Vissenwerkgroep van Likona
de Vissenwerkgroep van Likona in actie

Actief najaar voor de Vissenwerkgroep van Likona

woensdag, 19 september 2018

De aanhoudende droogte zorgde ervoor dat in de zomer vele kleine sloten en beken kwamen droog te staan. Meermaals werd er in die periode beroep gedaan op de Vissenwerkgroep van Likona voor het afvissen van droogvallende wateren. De ploeg onder leiding van Jos Eykens stond paraat om hulp te bieden. Welk effect de droogte heeft gehad op de visfauna zal pas volgende jaren tot uiting komen.

De droogte zorgde er ook voor dat de activiteiten deze zomer werden uitgesteld. Vanaf deze week hervatten we de inventarisaties in Voeren, Maaseik (Neeroeteren) en Kinrooi (Molenbeersel). Raadpleeg de kalender voor de juiste data en meld je aan via Jos Eykens voor meer informatie, ook in verband met verzekering en vergunning.  

Verder worden er twee vijvers van de provincie Limburg visvrij gemaakt in Neerpelt en Bilzen. Dit zal gebeuren in functie van de werken die hier moeten gebeuren. Daarbuiten verzorgen we een stand in het Heempark in Genk (op 23 september 2018) en aan het pompgemaal Schulensmeer (op 30 september 2018).

Nieuws op maat

Het overzicht van nieuws, door jou gekozen ...

Dit e-mailadres bestaat al. Je kunt jouw voorkeuren altijd aanpassen via jouw account.
  • Start
  • Nieuws
  • Actief najaar voor de Vissenwerkgroep van Likona