De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
PNC
  • Start
  • Limburg boomt
  • Wil je zelfgeraapte appels laten persen in Alden Biesen? Schrijf je dan snel in!
hoogstamboomgaard

Wil je zelfgeraapte appels laten persen in Alden Biesen? Schrijf je dan snel in!

woensdag, 18 juli 2018

Alden Biesen, één van de grootste kasteeldomeinen in de Euregio, is ook dé hoogstamboomgaard van Vlaanderen. Het landschap rond de voormalige landcommanderij is één van de weinige plaatsen in Vlaanderen waar het typische hoogstamboomgaardenlandschap intact is gebleven. Meer dan 40 hectare hoogstamfruitboomgaarden, biologisch beheerd (dus zonder pesticiden), dragen begin oktober volop hun vruchten.

Te veel fruit om in één keer op te eten en heerlijk om puur natuur appelsap van te maken. Daarom vindt op zaterdag 13 oktober 2018 van 10 tot 17 u. het fruitplukevenement "Bilzen, de boom in" plaats. Iedereen is welkom in de boomgaard naast de bezoekersparking van Alden Biesen (Kasteelstraat 6, 3740 Bilzen) om appels te rapen en te laten verwerken tot heerlijk appelsap of om gewoon een kijkje te nemen.

Maak er een leuk dagje Haspengouw van, combineer met een bezoek aan de landcommanderij van Alden Biesen, een picknick in de boomgaard of een prachtige wandeling doorheen het omliggende landschap via één van de uitgestippelde wandelroutes.

Zelf appels rapen en met je eigen appelsap naar huis? Dat kan!

Als je appels wilt rapen om sap te laten persen, schrijf je dan snel in bij de Nationale Boomgaardenstichting vzw. Dat kan telefonisch op het nummer 012 39 11 88 of via e-mail info@boomgaardenstichting.be. De plaatsen zijn beperkt!

Je kunt er maximum 40 kg appels verzamelen en nadien tot sap laten persen. 40 kg appels is goed voor zo’n 30 liter appelsap (maximum 6 boxen). De kostprijs voor het persen bedraagt 7,00 euro per box van 5 liter. 

Een bezoekje brengen aan dé hoogstamboomgaard van Vlaanderen? Dat kan ook!

Voor 1,00 euro kun je een linnen draagtas van de Stad Bilzen vullen met zelfgeraapte appels om mee naar huis te nemen (één draagtas per gezin). Ook kun je er proeven van streek- en fairtradeproducten of deelnemen aan de wedstrijd "Schil de langste appelschil".

Nieuws op maat

Het overzicht van nieuws, door jou gekozen ...

Dit e-mailadres bestaat al. Je kunt jouw voorkeuren altijd aanpassen via jouw account.
  • Start
  • Limburg boomt
  • Wil je zelfgeraapte appels laten persen in Alden Biesen? Schrijf je dan snel in!