De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder

Op stap met de bosjuf

Doelgroep

Leerkrachten kleuteronderwijs

Over

Met kleuters erop uit te trekken biedt zoveel ontwikkelingskansen en welbevinden, zowel voor de kleuters als voor jezelf. En toch gebeurt het zo weinig!
Ook al ligt er geen natuurgebied in de buurt, ook al ben je geen kenner van de natuur, er ligt een schat aan leerkansen voor het grijpen!

Praktische ondersteuning vind je in het handboek “Op stap met de bosjuf” van Gertie Bergmans. Zij is kleuterjuf in Maaseik en al jarenlang bezieler van allerlei natuuractiviteiten op haar school.

Zintuigen worden geprikkeld, grenzen worden verlegd ... de natuur is dé plek voor de ontwikkeling van de grove motoriek met wel duizend spelletjes om de kleine motoriek te oefenen en ervaring op te doen rond wetenschap, taal en sociale omvang.

Er zijn 6 nascholingen voorzien waarvan je er één of meerdere kunt van volgen. De locaties verschillend, de leeftijd van de kleuters varieert en de vier seizoenen komen aan bod. Iedere nascholing zal dus anders zijn.

Na deze nascholing ga je naar huis met een karrevracht ideeën en vooral met een berg vertrouwen om er zelf met je eigen kleuters mee aan de slag te gaan.

Praktisch

Netoverschrijdende nascholingen Kleuteronderwijs vanuit

  • Leefschool De Villa (Sint-Truiden) 
  • Basisschool De Schans (Heusden-Zolder).

Meer informatie over deze nascholing vind je in de folder "Op stap met de bosjuf".