De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
PNC
Provinciaal Natuurcentrum LIVEC

LIVEC

Op donderdag 30 mei 2013 bogen vrijwilligers en professionelen uit de sectoren natuurstudie en educatie zich over de verdere ontwikkeling van het LIVEC. Wat moet het zijn? Hoe moet het zijn? Wat moet het niet zijn? Nieuwsgierig naar hun bevindingen? Lees alles na in het uitgebreid verslag en geef je mening.

Wat is het LIVEC?

Via het LIVEC (Limburgs Veldstudiecentrum) biedt het PNC ondersteuning aan LIKONA-vrijwilligers en jongeren die de Limburgse biodiversiteit willen bestuderen. Deze laatsten kunnen dit in de eigen schoolomgeving doen of via één van onze educatieve projecten.

LIVEC  heeft een wetlab en een microscopiezaaltje, waar je met op het terrein verzamelde stalen aan de slag kunt. Daarnaast is er een lokaal waar demonstraties worden gegeven.

Er is een studieruimte voorzien, waar je alleen of in groep computeranalyses kunt uitvoeren of brainstormen over je project. Je vindt in deze ruimte ook een kleine handbibliotheek, maar voor een uitgebreide literatuurstudie moet je in het Documentatiecentrum zijn.

Op verschillende plaatsen in het LIVEC is ruimte voorzien om de onderzoeksresultaten tentoon te stellen.

Meer info

Ben je geïnteresseerd om in het LIVEC aan de slag te gaan? Contacteer Katrien Hendrickx via katrien.hendrickx@limburg.be of tel. 011 26 54 93.

Het LIVEC is gehuisvest in de gebouwen van het PNC.